Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Slana soba    

 

...u našem Relax centru uređena je po najvišim standardima gde su svi zidovi obloženi solju renomiranog austrijskog proizvođača Salinen, kojise nalazi u Hallstatt-u, prelepom vegetacijskom mestu koje je poznato po proizvodnji soli. Lekovita mikroklima u slanoj sobi se postiže uduvavanjem čistog NaCl-soli pomoću halogeneratora. Dobija se potpuno sterilna sredina u kojoj ne opstaju ni bakterije, ni virusi. Temperatura u sobi je od 20-25 stepeni a relativna vlažnost vazduha je 40-50%.

Želite da osetite blagotvorna svojstva morske soli? Više ne morate da čekate leto, dođite i osetite opojni miris mora u slanoj sobi Dinara Relax centra. Jedan tretman od 40 minuta ima isti učinak kao 3 dana provedena na moru. Boravak u slanoj sobi je povoljan za ceo organizam. Osećaćete se lakše, smanjiti umor, stres, napetost, poboljšati san, uspostaviti psihofizičku ravnotežu i podići koncentraciju i radnu sposobnost.

Terapija solju je prikladna kako za odrasle, tako i za decu, trudnice i stare osobe. Poseban akcenat stavljamo na sportiste kojima je slana soba kao i svima koji brinu o sprečavanju bolesti, od velikog značaja pre, u toku i nakon napornih takmičenja. Preporuka je da u jednom tretmanu imate 10-15 terapija, svakog ili svokog drugog dana kako bi terapijski efekat bi ostvaren. Najintenzivniji efekti postižu se tokom jeseni i proleća, a kontinuirane tretmane najbolje je sprovoditi najmanje dva do tri puta u godini.

U našem Relax centru sportisti i svi oni koji preventivno brinu o svom zdravlju mogu se posavetovati sa profesionalnim nutricionistima, trenerima i dobiti važne savete o kvalitetnijem načinu života.

 

 
Haloterapija    

 

...je alternativna metoda lečenja koja ne zamenjuje terapiju lekovima već je dopunjuje i u većini slučajeva znatno redukuje i skraćuje vreme oporavka. Pozitivno deluje na: astmu, alergije, dugotrajne upale gornjih disajnih puteva, hronične respiratorne bolesti, kožne infekcije, povremene ili hronične angine (upala krajnika), hronični sinuzitis (maksilarna upala sinusa), bronhitis i hronični bronhitis, viroze s čestim infekcijama, osobe sa upalom kože (atopijski dermatitis) i dr.

Haloterapija je potpuno prirodna metoda za poboljšanje zdravlja koja se zasniva na udisanju mikročestica prirodne kamene soli. Drugim rečima to je dozirani boravak u posebno uređenoj slanoj sobi u kojoj se nalazi poseban uređaj halogenerator koji raspršuje mikronske čestice soli u vazduh kako bi se stvorila mikroklima što bliža onoj u rudnicima kamene soli. Udisanje takvog vazduha pročišćava disajne puteve, pomaže kod alergija, povećava imunitet, sprečava virusne infekcije, pomaže kod kožnih problema i kod bolova u zglobovima.

  Hallstatt